Hautajaiset

Hautaan siunaaminen

Hautaan siunaaminen tapahtuu useimmiten noin kahden viikon kuluttua kuolemasta. Hautajaiset ovat pieni jumalanpalvelus, jossa osoitamme kiitollisuutta ja kunnioitusta poismennyttä ja hänen elämäänsä kohtaan. Viimeisenä palveluksena siunaamme poismenneen kolmiyhteisen Jumalan huomaan. Jeesuksen tähden meillä on toivo jälleennäkemisestä. Voimme siis jättää sekä oman että kuolleen läheisenkin elämän suurempiin käsiin.

Kontiolahden seurakunnassa siunataan noin 70 vainajaa vuodessa. Meillä on viisi hautausmaata, joista omaiset voivat valita viimeisen leposijan läheisilleen.

Siunaaminen voidaan toimittaa siunauskappeleissa, kirkossa tai haudalla sen mukaan, miten asiasta sovitaan. Seurakunnan toivomus on, että omaiset ottaisivat ensin yhteyttä kirkkoherranvirastoon ja sen jälkeen hautaustoimistoon käytännön asioiden järjestämiseksi. Seurakunnan eri työntekijät auttavat hautajaisten suunnittelussa ja toteutuksessa. He ovat myös tukena ja kuuntelijoina surun keskellä.

Kontiolahden seurakunnassa on useita hautausmaita. Kirkkoneuvosto on hyväksynyt seurakunnassa noudatettavaksi 29.8.2019 periaatteet hautapaikkojen antamisesta ja ohjeen sekä vastuunjaon hautausmailla.

Lisätietoa Kontiolahden hautausmaista löytyy hautausmaat-sivuilta »

Toimitamme kirkolliset hautaan siunaamiset korona-viruksesta huolimatta normaalisti, ottaen huomioon voimassa olevat kokoontumisrajoitukset.

Pyydämme ottamaan yhteyttä pääsääntöisesti kirkkoherranvirastoon puhelimitse ja s-postin välityksellä.

Toivomme flunssaoireisia välttämään perhejuhliin osallistumista.