Kontiolahden seurakuntakeskus

Keskuskatu 26 , 81100 Kontiolahti

Kontiolahden seurakuntakeskuksen julkisivu Keskuskadun suuntaan. Taustalla pilkoittaa Höytiäinen.

Kontiolahden seurakuntakeskus valmistui syksyllä 2019 kirkonkylän keskustaan. Punatiilisen, osin puuverhotun rakennuksen suunnitteli arkkitehti Ilkka Kärnä arkkitehtitoimisto ARKPII Oy:stä. Seurakuntakeskus vihittiin käyttöön sunnuntaina 6.10.2019, vihkimisen suoritti piispa Jari Jolkkonen.

Keskus on suunniteltu aktiiviseksi kohtaamispaikaksi, joka palvelee seurakunnan omien toimintojen ja tilaisuuksien lisäksi erilaisia ryhmiä lapsista ikääntyneisiin.

• Seurakuntakeskuksessa sijaitsee kirkkoherranvirasto, taloustoimisto, työntekijöiden toimistotiloja sekä palvelutiloja.
  • Seurakuntasali on tarjoilutilanakin toimivan eteisaulan ja keittiön yhteydessä. Näitä juhlatiloja käytetään erilaisiin tapahtumiin konserteista kokouksiin ja muistotilaisuuksiin. Talvisin myös jumalanpalvelukset siirtyvät kirkosta seurakuntasaliin.
  • Nykyaikaisessa keittiössä on tilaa myös talkoisiin ja kursseihin.
  • Yhteisötilassa kokoontuu ryhmiä ja kerhoja. Siellä on myös pienimuotoinen näyttelytila.
  • Vastaanottohuoneessa järjestetään diakoniatapaamisia ja muita yksityisempiä tapaamisia.
  • Kerhotiloissa on partiotoimintaa, seurakunnan omat kerhot ja ryhmät.
  • Lapsille on oma nurkkaus kerhotilan lisäksi seurakuntasalissa sekä ulkoleikkikenttä.

Keskuksen toimintoja tukee nykyaikainen tekniikka, näkyvimpinä tietokoneohjatut isot medianäytöt seurakuntasalissa. Ne palvelevat kokouksia ja jumalanpalveluksia, mutta soveltuvat myös kuvaesityksiin.

Seurakuntakeskukseen on esteetön sisäänkäynti. Kirkkoherranviraston aukioloaikoina sekä tapahtumien aikana pääsisäänkäynnin ovat avautuvat automaattisesti.

Varaukset

Keskuskatu 26, 81100 KONTIOLAHTI

Avoinna 1.6.-31.8.2021 ma-to klo 9-12
Puhelin: 040 761 65 69
sähköposti: kontiolahti(at)evl.fi

Pysäköinti ja sisäänkäynti

Pysäköintipaikat sijaitsevat seurakuntakeskuksen eteläpäässä

Pääsisäänkäynti seurakuntakeskukseen on Keskuskadun pääsisäänkäynnistä.

Sisäänkäynti yhteisö- ja kerhotilaan seurakuntakeskuksen takapihan puolelta.

Lastenhoitohuone
Wi-Fi

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Kontiolahden kirkko