Taide Kontiolahden seurakunnassa

Kirkko on vuosisatojen ajan edistänyt taidetta oman viestinsä eteenpäin viemisessä. Kauneus ja harmonia ovat olleet arvoja, joita on helppoa yhdistää maailman Luojaan. Kristillinen kuvataide on vuosisatojen ajan puhunut myös ilman sanoja myös niille ihmisille, joita kirjoitettu teksti ei tavoita.

Muistomerkit on esitelty hautausmaiden yhteydessä

Kontiolahden pääkirkko

Kirkon alttari ja alttaritaulu. Maalauksen yläosa on kaareva. Jeesus, joka katsoo ristiltä alas sureviin opetuslapsiin. Taustalla on roomalainen sotilas ratsailla.

Kirkon alttaritaulu on taiteilija Yrjö Ollilan työtä ja valmistui vuonna 1929. Taulun aiheena on Kristus ristillä. Tyyliltään Ollilan raikkaiden värien työtä pidetään jälki-impressionistisena.

Alttariseinää peittivät Kristuksen kärsimyshistoriaa kuvaavat ja taiteilija Lauri  Välkkeen vuonna 1956 maalaamat levyt. Ne poistettiin heikon kunnon vuoksi 2009.

Seurakuntakeskus

Seurakuntakeskuksen pääteosten hankkimiseksi järjestettiin vuonna 2020 portfoliohaku. Pienen salin seinälle valittiin Juha Kuosmasen öljyvärimaalaus. Ison salin ikkunoiden teoksen toteuttajiksi valittiin Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo. Teos valmistuu vuonna 2021.

Yhteisötilan näyttelyt

Seurakuntakeskuksen yhteisötilassa voi järjestää pieniä näyttelyitä. Tila on suunnattu paikallisten taiteilijoiden ja tekijöiden näyttelyille, ja painopiste on paikallisuudessa, yhteisöllisyyttä korostaen.

Yhteisötilan ensimmäisessä näyttelyssä on esillä Matti Pihlatien valokuvia Höytiäiseltä parin vuosikymmenen ajalta. Näyttely avoinna syyskuu 2020 – 28.2.2021.