Kodin siunaus

Kodin siunaaminen on rukoushetki, jossa kiitetään kodista, pyydetään siunausta sen asukkaille ja rukoillaan, että kodissa vallitsisi rakkaus.

Kodin siunaamisen rukoushetken voi toteuttaa eri tavoin. Siunaamisen voi myös yhdistää esimerkiksi tupaantuliaisiin tai lapsen kastetilaisuuteen, avioliittoon vihkimisen yhteyteen tai muuhun juhlaan.

Kodin siunaamisen rukoushetki koostuu siunaamisesta, rukouksesta, raamatunlukemisesta ja laulusta.

Koti siunataan useimmiten muuton jälkeen tai yhteistä kotia perustettaessa. Myös vapaa-ajan asuntoja tai muita tiloja voidaan siunata.

Kontiolahden seurakunnassa vietätään lukuisia kodinsiunaamisia vuosittain. Kodinsiunaaminen on kaunis tapa ja luo iloa koko perheelle ja suvulle.

Voitte pyytää seurakunnan edustajan mukaan juhlaanne soittamalla hyvissä ajoin, eli noin kaksi viikkoa ennen toivottua tapaamista kirkkoherranvirastoon ma-pe klo 9-12 p. 040-761 65 69.