Lasimaalaus pelasturengas

Matkalla elämän vesille

Tervetuloa rippikouluun

Kontiolahden seurakunnassa panostamme rippikouluihin. Ehkä sinulla tai lapsellasi rippikoulu on pian edessä.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu alkaa ilmoittautumisella edellisenä syksynä ja päättyy konfirmaatioon. Rippikoulussa oppitunteja on 80 ja ajallisesti se kestää vähintään puoli vuotta.

Rippikoulussa rikas sisältö
Rippikoulussa opitaan hiljentymään ja rauhoittumaan, mietitään omaa elämää, opitaan Jumalasta, Raamatusta, seurakunnasta, kirkosta ja oikeista elämäntavoista sekä viihdytään yhdessä vanhojen ja uusien kavereiden kanssa.

Rippikoulun jälkeen voit tulla konfirmoiduksi ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, voit päästä kummiksi ja rippikouluisoseksi sekä tulla vihityksi kirkollisesti avioliittoon.

Aikuisrippikoulusta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä rippikoulutyötä tekeviin.

Erityisrippikoulusta: Rippikoulusta kiinnostuneita pyydetään olemaan suoraan yhteydessä kehitysvammaistyön pastori Minna Snellmaniin p. 050-3877786, (minna.snellman(at)pkssk.fi) Honkalampikeskus, Ylämyllyntie 94, 80400 Ylämylly.

Ilmoitustaulu:

Rippikoulujen aloitukset 6.12 tai 13.12 adventin ajan messussa. Korona muutos tilanteeseen:

Itä-Suomen aluehallistoviraston 27.11. antaman päätöksen mukaan yli 20 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty Kontiolahdella ajalla 29.11-6.12.2020 joten Jumalanpalvelusket toimitetaan toistaiseksi sanajumalanpalveluksina ja niihin osallistuminen on mahdollista Kontiolahden seurakunnan YouTube kanavan kautta.

Rippikoulun osalta tämä tarkoittaa sitä, että rippikoululaiset ja perheet seuraavat Jumalanpalvelusta livelähetyksenä seurakunnan YouTube kanavalta. Jumalanpalvelus alkaa klo 10 ja kestää noin 45 minuuttia. Tämän jälkeen kanavalla alkaa uusi lähetys nimellä "Rippikouluinfo" klo 11, jossa rippikouluryhmien työntekijät esittäytyvät ja antavat sekä yleistä, että ryhmäkohtaista infoa rippikouluista. Kysymyksiä voi esittää livelähetyksen kommenteissa.

Kaikille rippikouluun ilmoittautuneille nuorille on lähtenyt postissa info kirje jossa tarkemmin tietoa omasta rippikoulusta ja lisätietoja saa sunnuntain lähetyksessä.