Rippujuhlat

Tervetuloa rippikouluun

Kontiolahden seurakunnassa panostamme rippikouluihin. Ehkä sinulla tai lapsellasi rippikoulu on pian edessä.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu alkaa ilmoittautumisella edellisenä syksynä ja päättyy konfirmaatioon. Rippikoulussa oppitunteja on 80 ja ajallisesti se kestää vähintään puoli vuotta.

Matkalla elämän vesille...

Rippikoulussa rikas sisältö

Rippikoulussa opitaan hiljentymään ja rauhoittumaan, mietitään omaa elämää, opitaan Jumalasta, Raamatusta, seurakunnasta, kirkosta ja oikeista elämäntavoista sekä viihdytään yhdessä vanhojen ja uusien kavereiden kanssa.

Rippikoulun jälkeen voit tulla konfirmoiduksi ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, voit päästä kummiksi ja rippikouluisoseksi sekä tulla vihityksi kirkollisesti avioliittoon.

Aikuisrippikoulusta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä rippikoulutyötä tekeviin.

Vuoden 2021 rippikoulujen ilmoitustaulu:

Kontiolahden seurakunnan rippikouluun ilmoittaudutaan tänä vuonna sähköisesti alla olevan linkin kautta. Ilmoittautuminen tulee suorittaa e-lomakkeella 11.10. mennessä.

Tutustukaa huolella e-lomakkeeseen ja pohtikaa perheen kesken, mitkä neljä eri rippikoulua sopivat parhaiten aikatauluunne. Ilmoittautumisen yhteydessä saatte kaverikoodin, jonka avulla nuoren ystävät voivat nähdä, mihin rippikouluihin tämä on ilmoittautunut. Koodi on käytettävissä neljä kertaa.

Ilmoittautumislomake mvs.fi-sivustolla

Lisätietoja rippikouluun liittyen antavat