Perhekerhot alk. 1.2.

Perhekerhoihin ovat tervetulleita eri-ikäiset lapset vanhempiensa tai muiden hoitajiensa seurassa. Kerhojen ohjelmassa on kauden mittaan monenlaista toimintaa. Joka kerralla tarjotaan aamupala ja lisäksi on mahdollisuus leikkiin ja seurusteluun.

Lehmossa keskiviikkoisin klo 9-11.

Kirkonkylän perhekerho yhdistettiin kunnan avoimen perhekerhon kanssa. Tervetuloa jatkossa Mussukkakujalle keskiviikkoisin klo 9.

 

Eka vauva -kerho alk. 3.3.

Nimensä mukaisesti tarkoitettu ensimmäistä lasta odottaville ja hoitaville vanhemmille yhdessä oman pienokaisen kanssa.

Eka vauva-ryhmä kokoontuu Lehmossa torstaisin klo 13.30-15

 

Perheiden iltatoiminta alk. 31.1.

Perheiden iltatoimintaan ovat tervetulleita kaikki perheet. Perheiden illassa on rentoa yhdessäoloa ja aiheita vaihtelevalla teemalla. Joka kerralla lapsille askartelua sekä seurakunta tarjoaa osallistujille iltapalan.

Iltatoimintaa on Lehmossa joka toinen viikko maanantaisin.

Lehmossa maanantait 31.1., 28.2., 14.3., 28.3., 11.4., 25.4., 9.5 ja 23.5

 

Teema illat perheille kirkonkylällä ma 14.2. Ystävyys ja 5.5 Hemmottelua äideille. Näistä myöhemmin lisää infoa.

 

 

 

Elämänpuumessut

Kerran kuukaudessa Lehmon seurakuntakodilla. Valmistellaan yhteistyössä perhetyön kanssa. Elämänpuumessuissa liitetään elämänpuuhun kastelintu uusille seurakunnan jäsenille.

 

Rotinaperinne

Rotinoilla on perinteisesti tarkoitettu vastasynnyttäneen luokse vietäviä tuomisia ja lahjoja. Erityisesti ruokatavaroilla ja leipomuksilla pyrittiin tukemaan äidin toipumista ja voimistumista. Meillä rotinapaketin ja tervehdyksen voi saada perheen kaikille vauvoille, se ei ole sidottu ensimmäiseen lapseen.

Kontiolahden seurakunnassa elää edelleen rotina-perinne! Joukko vapaaehtoisia seurakuntalaisia, äitejä itsekin, tekevät kotikäyntejä toivottaen näin tervetulleeksi uudet seurakunnan jäsenet ja tuoden tullessaan mm. pullarinkeliin/-pitko, enkelitaulun ja vauvan töppöset/tumput tai virkatun pehmolelun.

Rotinatervehdys voidaan tuoda esimerkiksi muutaman kuukauden kuluttua vauvan syntymästä tai miten perheelle parhaiten sopii. 

Jos toivotte rotinavierailua tai -pakettia ottakaa yhteyttä Varhaiskasvatuksen ohjaaja Virpi Malvalehtoon p. 0400 452 570 tai virpi.malvalehto@evl.fi

Perheneuvonta

Kirkon perheneuvonnan tehtävänä on sielunhoidon ja terapeuttisen keskustelun avulla tukea ja auttaa parisuhteen ja perheen ongelmissa sekä elämän kriisitilanteissa. Perheneuvontaa antaa perheasiain neuvottelukeskus Joensuussa. Perheasiain neuvottelukesekus on Joensuun evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän ylläpitämä yksikkö. Kustannuksiin osallistuvat myös Joensuun kaupunkin sekä ympäristökunnat ja -seurakunnat - myös Kontiolahti. Asiakkaiksi voivat hakeutua kaikki Pohjois-Karjalan maakunnan alueella asuvat ihmiset. Asiakastyössä selvittely kohteena ovat useimmiten parisuhderistiriidat, joista puolisot voivat keskustella perheneuvojan kanssa yhdessä tai erikseen. Keskuksen puoleen voi kääntyä myös yksilö- ja perhekohtaisissa ongelmissa.

 

Tiedote perhekerhojen yhdistymisestä kirkonkylällä