Hautajaiset

Hautaan siunaaminen

Hautaan siunaaminen tapahtuu useimmiten noin kahden viikon kuluttua kuolemasta. Hautajaiset ovat pieni jumalanpalvelus, jossa osoitamme kiitollisuutta ja kunnioitusta poismennyttä ja hänen elämäänsä kohtaan. Viimeisenä palveluksena siunaamme poismenneen kolmiyhteisen Jumalan huomaan. Jeesuksen tähden meillä on toivo jälleennäkemisestä. Voimme siis jättää sekä oman että kuolleen läheisenkin elämän suurempiin käsiin.

Kontiolahden seurakunnassa siunataan noin 70 vainajaa vuodessa. Meillä on viisi hautausmaata, joista omaiset voivat valita viimeisen leposijan läheisilleen.

Siunaaminen voidaan toimittaa siunauskappeleissa, kirkossa tai haudalla sen mukaan, miten asiasta sovitaan. Seurakunnan toivomus on, että omaiset ottaisivat ensin yhteyttä kirkkoherranvirastoon ja sen jälkeen hautaustoimistoon käytännön asioiden järjestämiseksi. Seurakunnan eri työntekijät auttavat hautajaisten suunnittelussa ja toteutuksessa. He ovat myös tukena ja kuuntelijoina surun keskellä.

Kontiolahden seurakunnassa on useita hautausmaita. Kirkkoneuvosto on hyväksynyt seurakunnassa noudatettavaksi 29.8.2019 periaatteet hautapaikkojen antamisesta ja ohjeen sekä vastuunjaon hautausmailla.

Lisätietoa Kontiolahden hautausmaista löytyy hautausmaat-sivuilta »

Hautajaismusiikki

1. Adagio Albinoni, Giazzotto
  2. Air Bach
  3. Ave Maria Schubert
  4. Berceuse (Kehtolaulu) Järnefelt
  5. Hiljainen tienoo trad.
  6. Hyvää matkaa Laaksonen
  7. Kanteleeni Haapasalo
  8. Karjalan kunnailla Trad.
  9. Kerran kaunehin Leppänen
  10. Laps´ olen Karjalan Runne
  11. Largo (On alhoissa maan) Händel
  12. Mua tartu käteen, Herra L.-K.
  13. Mun sydämeni tänne jää Samuli
  14. Narvan marssi Haffner
  15. Niin kaunis on maa Rydman
  16. Niin kuin muuttolintusen tie (Matkamiehen virsi) Hannikainen
  17. Nocturne Hietanen, Wesslin
  18. Olen kuullut on kaupunki tuolla(Laulu taivaasta) Lvovichin
  19. Ota hänet vastaan Laaksonen
  20. Rakkahin Jeesus Bach
  21. Sinua siunata tahdon Nikunen
  22. Sua kohti Herrani Mason
  23. Suojelusenkeli (Maan korvessa kulkevi) Hannikainen
  24. Sydämeni laulu Sibelius
  25. Täällä Pohjantähden alla Laaksonen
  26. Täällä Pohjantähden alla (Kotomaani) trad.
  27. Vaiennut viulu Jylhä
  28. Vanha virsi Taalainmaan karjamajoilta Lindberg
  29. Veteraanin iltahuuto Hämäläinen

Toimitamme kirkolliset hautaan siunaamiset korona-viruksesta huolimatta normaalisti, ottaen huomioon voimassa olevat kokoontumisrajoitukset.

Pyydämme ottamaan yhteyttä pääsääntöisesti kirkkoherranvirastoon puhelimitse ja s-postin välityksellä.

Toivomme flunssaoireisia välttämään perhejuhliin osallistumista.