Päiväkerho kodin kasvatustyön tukena

Päiväkerhon lapsiryhmä ja ohjaajat ovat monelle lapselle ensimmäiset kodin ulkopuoliset ihmissuhteet. Omat vanhemmat tuntevat lapsen parhaiten, siksi haluamme tarjota kaikille uusille kerholaisille ja kotiväelle kiireettömän tutustumistilaisuuden ennen kerhotoiminnan alkamista. Näin voimme mahdollistaa lapsen yksilöllisen ohjaamisen myös kerhoaikana.

Toivomme, että vanhempien ja kerhon lastenohjaajien välillä vallitsisi avoin vuorovaikutus. Kaikessa, myös kasvatuksessa pätee viisaus: jaettu ilo kaksinkertaistuu mutta jaettu huoli puolittuu!

Seurakunnan lapsityöntekijät ovat sinua, lastasi ja perhettäsi varten. Lasta kerhoon tuodessa tai sieltä hakiessa ohjaajat keskustelevat mielellään kerhoon liittyvistä asioista.

Myös lapsityöstä vastaavat työntekijät; lapsityönohjaaja sekä lapsityön teologi ovat käytettävissä lasten ja perheiden elämään liittyvissä asioissa. Erityisesti rohkaisemme yhteydenottoon, mikäli perheessä on menetystä kuten läheisen kuolema, avioero tai muu kriisi. Meitä voit pyytää myös kotikäynnille.

Henkilökohtaisten kontaktien lisäksi kutsumme lapsia ja vanhempia koko perheen tapahtumiin: niitä voivat olla esim. retket, juhlat, teematapahtumat ja kirkkohetket.
Kirkkohetkissä ja perhemessuissa tavoitteena on luoda tila, jossa lapset saavat olla lapsia. Tutkiminen, osallistuminen, liikkuminen ja eri aistien käyttö toteutuu sekä lapsityön kirkkohetkissä että muissa perhetapahtumissa. Pyrimme myös ottamaan pienet osallistujat huomioon tapahtumien sisällön ja tilaisuuden keston suhteen.

Lapsiparkki toiminta jatkuu:

"Lapsiparkki"  jatkaa toimintaansa maanantaisin klo 13.30-16 pappilassa os. Pappilantie 5 (kevätkauden 2018 ensimmäinen kokoontuminen on 8.1). Ryhmä on tarkoitettu 2-7 v. lapsille, jotka tarvitsevat hoitoa, leikkiseuraa ja virikkeitä satunnaisesti. Jos tarvitset esim. lepohetkeä tai mahdollisuutta pistäytyä asioilla, voit ilmoittaa lapsen mukaan toimintaan. Osallistua voi kaksi kertaa peräkkäin. Lisätietoja saat lapsityön toimistosta puh. 040 777 8215.

Kutsumme perheitä osallistumaan erilaisiin perhemessuihin ja lasten kirkkohetkiin. Kuvat ovat mikkelinpäivän perhemessusta 30.9.2012