Päiväkerhot

”Pienet, suuret ihmiset Taivaan Isä suojelet!
 Siunaa meitä kaikkia kerhossa ja kotona.”

Päiväkerhot ovat seurakunnan arkitoimintaa 3-5 vuoden ikäisille lapsille. Päiväkerhojen tavoitteena on antaa kristillistä kasvatusta ja tukea vanhempia kasvatustehtävässä. Kerhojen kristillinen kasvatus on lapsen kokonaisvaltaista kasvun tukemista sekä kaikessa turvautumista ja jättäytymistä hyvän Jumalan hoitoon.

Kerhojen tarkoituksena on luoda turvalliset ja hyväksyvät puitteet lasten kohtaamiselle sekä toiminnalle. Pidämme tärkeänä kiireettömyyttä ja tilaa pohtia elämän suuria kysymyksiä. Tekeminen, kaikkien aistien käyttäminen, leikkiminen, tutkiminen ja ihmettely ovat lapsen luontainen tapa elää ja oppia. Tutussa ryhmässä on tilaa myös leikinlaskulle ja hassuttelulle.

Kirkon kasvatustyöhön rantautuneet osallistuvat menetelmät kuten lattiakuvat ja Godly Play ovat käytössä seurakunnassamme.

Seurakuntamme päiväkerhot ovat maksuttomia.

Päiväkerhojen lisäksi kirkonkylällä kokoontuu "lapsiparkki"  maanantaisin klo 13.30-16. Ryhmä on tarkoitettu 2-7 v. lapsille, jotka tarvitsevat hoitoa, leikkiseuraa ja virikkeitä satunnaisesti. Ryhmään tulee ilmoittautua / varata paikka edelliseen päivään (perjantai) klo 14.30 mennessä  tekstiviestillä puh. 0400 272229. Lisätietoja saat lapsityön toimistosta.

Soita tai tule käymään lapsityön toimistossa os. Pappilantie 5 puh. 040 777 8215 sähköposti: sirkka.liisa.vaatainen@evl.fi.

Leikki ja toiminnallisuus ovat lapsen tapa osallistua sekä oppia

"Jumala meitä kutsuu nyt suojaan turvaisaan. Jumala meitä kutsuu ja kantaa voimaallaan." Lasten Virsi 99:2

Syyskauden 2018 kokonaisteema on

"Rauha"

Kauden sisältöjä ammennamme seuraavista teemoista:

Kaverin kanssa on kivempaa

Tärkeää on tutustuminen, ystävystyminen ja kaveritaitojen vahvistaminen.

Mietitään yhdessä millaiseen kerhoon olisi kiva tulla.

Laaditaan yhdessä kerhon hyvän olon säännöt.

Ideoita toimintaan kerätään lapsilta.

Suunataan askeleet ja katseet luontoon, tutkitaan, ihmetellään ja maistellaan syksyn satoa. Kiitollisuus kaiken hyvän antajaa kohtaan syntyy kuin itsestään!

Kuka kaiken keksi? Minut luotiin ihmiseksi. Syntyä sain maailmaan, kauniiseen ja ihanaan. Eläimet ja kaikki kukat, suuret puut ja nurmennukat saavat mielen iloiseksi. Tiedän kuka kaiken keksi!" (Merja Salonen)

Kotikirkko tutuksi - millainen on meidän kirkko?

Voisiko seurakunta ja kirkko olla kuin koti, jossa meistä pidetään huolta ja jonne meidän on aina hyvä palata? Teema vahvistaa kristillistä identiteettiä.

Syyskaudella valmistaudutaan ja vietetään juhlaa (mikkelinpäivä, pyhäinpäivä, lapsen oikeuksien päivä, adventti ja joulu).

Sekä kerhossa että kirkkoretkellä pidetään esillä kirkko teemaa; tutkitaan, ihmetellään, lasketaan, leikitään, lauletaan.

Kirkko-loru:

"Mikä on kirkko? Syntyykö se näin? Vai tehdäänkö kaikki toisinpäin? Tarvitaanko vasaraa ja nauloja,korkeita torneja, auloja? Löytyykö seiniltä tauluja, kuullaanko tuttuja lauluja? Näkyykö jossain risti ja urut? Laukkaako eteisessä kullanmurut? Tuoksuuko ilmassa pipari tai pulla? pmppien osaako tänne tulla? Kirkko on kaikkien yhteinen juttu. Jokainen on Jumalan perhetuttu."