Päiväkerhot

Pienet, suuret ihmiset Taivaan Isä suojelet!
 Siunaa meitä kaikkia kerhossa ja kotona.”

Päiväkerhot ovat seurakunnan arkitoimintaa 3-6 vuoden ikäisille lapsille. Päiväkerhojen tavoitteena on antaa kristillistä kasvatusta ja tukea vanhempia kasvatustehtävässä. Kerhojen kristillinen kasvatus on lapsen kokonaisvaltaista kasvun tukemista sekä kaikessa turvautumista ja jättäytymistä hyvän Jumalan hoitoon.

Kerhojen tarkoituksena on luoda turvalliset ja hyväksyvät puitteet lasten kohtaamiselle sekä toiminnalle. Pidämme tärkeänä kiireettömyyttä ja tilaa pohtia elämän suuria kysymyksiä. Tekeminen, kaikkien aistien käyttäminen, leikkiminen, tutkiminen ja ihmettely ovat lapsen luontainen tapa elää ja oppia. Tutussa ryhmässä on tilaa myös leikinlaskulle ja hassuttelulle.

Kirkon kasvatustyöhön rantautuneet osallistuvat menetelmät kuten lattiakuvat ja Godly Play ovat käytössä seurakunnassamme.

Seurakuntamme päiväkerhot ovat maksuttomia.

Päiväkerhojen lisäksi meillä kokoontuu lapsiparkki kirkonkylällä perjantaisin klo 9-11.30. Ryhmä on tarkoitettu 2-7 v. lapsille, jotka tarvitsevat hoitoa, leikkiseuraa ja virikkeitä satunnaisesti. Ryhmään tulee ilmoittautua / varata paikka edelliseen päivään  klo 13 mennessä  tekstiviestillä puh. 0400452570.

Lisätietoja voi kysellä varhaiskasvatuksen toimistosta numerosta 0400 452570.

Leikki ja toiminnallisuus ovat lapsen tapa osallistua sekä oppia

"Jumala meitä kutsuu nyt suojaan turvaisaan. Jumala meitä kutsuu ja kantaa voimaallaan." Lasten Virsi 99:2

Kevätkauden 2020 kokonaisteema on

"Kasvurauhaa"

Kevätkaudella lasten kanssa mukana kulkevat kaksi elämälle välttämätöntä asiaa: "Valo" ja "Vesi". Näitä aihepiirejä lähestytään ja avataan uskontoteemojen lisäksi luontoa tarkkailemalla sekä leikkien, lorujen ja musiikin avulla.

Valo on elämässä monessa muodossa: kynttilän liekissä, taskulampun valokeilassa, auringossa, toisen ihmisen lämpimässä hymyssä ja läsnäolossa.

"Pieni liekki pimeudessä nyt voi olla jokainen, pieni liekki joka kantaa valon luokse kaikkien" LV 16:4

Kuunnellaan veden ääniä, tehdään vesiväritaidetta, yhteistyönä vihreä niitty, virkistävä vesi ja pimeä laakso ps. 23 pohjalta.

"Olet kaiken niin kauniin luonut"

Luontoa ihaillessa luottamus hyvän Jumalan huolenpitoon vahvistuu; jokaisen pimeän ja kylmän talven jälkeen tulee uusi vihreyttä, valoa, tuoksuja ja ääniä tulvillaan oleva kevät. Saamme laulaa: "Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa".