Päiväkerhot

”Pienet, suuret ihmiset Taivaan Isä suojelet!
 Siunaa meitä kaikkia kerhossa ja kotona.”

Päiväkerhot ovat seurakunnan arkitoimintaa 4-5 vuoden ikäisille lapsille. Päiväkerhojen tavoitteena on antaa kristillistä kasvatusta ja tukea vanhempia kasvatustehtävässä. Kerhojen kristillinen kasvatus on lapsen kokonaisvaltaista kasvun tukemista sekä kaikessa turvautumista ja jättäytymistä hyvän Jumalan hoitoon.

Kerhojen tarkoituksena on luoda turvalliset ja hyväksyvät puitteet lasten kohtaamiselle sekä toiminnalle. Pidämme tärkeänä kiireettömyyttä ja tilaa pohtia elämän suuria kysymyksiä. Tekeminen, kaikkien aistien käyttäminen, leikkiminen, tutkiminen ja ihmettely ovat lapsen luontainen tapa elää ja oppia. Tutussa ryhmässä on tilaa myös leikinlaskulle ja hassuttelulle.

Kirkon kasvatustyöhön rantautuneet osallistuvat menetelmät kuten lattiakuvat ja Godly Play ovat käytössä seurakunnassamme.

Seurakuntamme päiväkerhot ovat maksuttomia.

Päiväkerhojen lisäksi kirkonkylällä kokoontuu "lapsiparkki"  maanantaisin klo 13.30-16 (huom! uusi aika). Ryhmä on tarkoitettu 2-7 v. lapsille, jotka tarvitsevat hoitoa, leikkiseuraa ja virikkeitä satunnaisesti. Ryhmään tulee ilmoittautua / varata paikka edelliseen päivään (perjantai) klo 14.30 mennessä  tekstiviestillä puh. 0400 452 570. Lisätietoja saat lapsityön toimistosta.

Päiväkerhot 4-5 v. tytöille ja pojille (vuosina 2012, 2013 & 2012 syntyneet), myös 3 v. lapsille voit tiedustella kerhopaikkaa (mukaan otetaan jos ryhmään mahtuu). Soita tai tule käymään lapsityön toimistossa os. Pappilantie 5 puh. 040 777 8215 sähköposti: sirkka.liisa.vaatainen@evl.fi.

Leikki ja toiminnallisuus ovat lapsen tapa osallistua sekä oppia

"Jumala meitä kutsuu nyt suojaan turvaisaan. Jumala meitä kutsuu ja kantaa voimaallaan." Lasten Virsi 99:2

Kevätkauden 2018 kokonaisteema on

"Rauha"

Kauden sisältöjä ammennamme seuraavista teemoista:

Lepoa arjen keskelle

Auttava käsi

Pimeydestä valoon

Talvinen luonto ja maisema ovat ihania; ne ruokkivat aisteja, hiljentävät ja virkistävät meitä. Lasten kanssa etsimme kerhon pihapiiristä "pesän", jossa voimme vierailla pitkin kevätkautta. Samalla seuraamme eläinten touhuja, mittaamme lumen syvyyttä ja kuuntelemme ympäröiviä ääniä.

Lapsen empatiakykyä tuetaan tarinoiden ja toisen asemaan samaistumisen avulla.

Annetaan lapsille mahdollisuus olla avuksi! Kun autamme toista siitä tulee hyvä mieli. Jokainen meistä tarvitsee joskus apua, jokainen voi olla myös toiselle avuksi.

Kevättä kohti mennessä nautimme valosta; sen hoitavasta, voimia antavasta ja virkistävästä vaikutuksesta.

"Kuka kaiken keksi? Minut luotiin ihmiseksi. Syntyä sain maailmaan, kauniiseen ja ihanaan. Eläimet ja kaikki kukat, suuret puut ja nurmennukat saavat mielen iloiseksi. Tiedän kuka kaiken keksi!" (Merja Salonen)