Päiväkerhot

”Pienet, suuret ihmiset Taivaan Isä suojelet!
 Siunaa meitä kaikkia kerhossa ja kotona.”

Päiväkerhot ovat seurakunnan arkitoimintaa 3-5 vuoden ikäisille lapsille. Päiväkerhojen tavoitteena on antaa kristillistä kasvatusta ja tukea vanhempia kasvatustehtävässä. Kerhojen kristillinen kasvatus on lapsen kokonaisvaltaista kasvun tukemista sekä kaikessa turvautumista ja jättäytymistä hyvän Jumalan hoitoon.

Kerhojen tarkoituksena on luoda turvalliset ja hyväksyvät puitteet lasten kohtaamiselle sekä toiminnalle. Pidämme tärkeänä kiireettömyyttä ja tilaa pohtia elämän suuria kysymyksiä. Tekeminen, kaikkien aistien käyttäminen, leikkiminen, tutkiminen ja ihmettely ovat lapsen luontainen tapa elää ja oppia. Tutussa ryhmässä on tilaa myös leikinlaskulle ja hassuttelulle.

Kirkon kasvatustyöhön rantautuneet osallistuvat menetelmät kuten lattiakuvat ja Godly Play ovat käytössä seurakunnassamme.

Seurakuntamme päiväkerhot ovat maksuttomia.

Päiväkerhojen lisäksi kirkonkylällä kokoontuu "lapsiparkki"  joka toinen perjantai klo 9-11.30. Ryhmä on tarkoitettu 2-7 v. lapsille, jotka tarvitsevat hoitoa, leikkiseuraa ja virikkeitä satunnaisesti. Ryhmään tulee ilmoittautua / varata paikka edelliseen päivään  klo 13 mennessä  tekstiviestillä puh. 040 546 55 61.

Soita tai tule käymään lapsityön toimistossa os. Keskuskatu 26 puh. 040 777 8215 sähköposti: sirkka.liisa.vaatainen@evl.fi.

Leikki ja toiminnallisuus ovat lapsen tapa osallistua sekä oppia

"Jumala meitä kutsuu nyt suojaan turvaisaan. Jumala meitä kutsuu ja kantaa voimaallaan." Lasten Virsi 99:2

Syyskauden 2019 kokonaisteema on

"Rauha"

Kuka kaiken keksi? Minut luotiin ihmiseksi. Syntyä sain maailmaan, kauniiseen ja ihanaan. Eläimet ja kaikki kukat, suuret puut ja nurmennukat saavat mielen iloiseksi. Tiedän kuka kaiken keksi!" (Merja Salonen)

Kaikki on hyvin

Jokainen lapsi on oman elämänsä supersankari. Psalmissa 139 on sanat: "Minä olen ihme, suuri ihme ja kiitän sinua siitä."

Luontoa ihaillessa luottamus hyvän Jumalan huolenpitoon vahvistuu; jokaisen pimeän ja kylmän talven jälkeen tulee uusi vihreyttä, valoa, tuoksuja ja ääniä tulvillaan oleva kevät. Saamme laulaa: "Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa".