Pyhäkoulu

”Vielä tilaa on, tartu käteen tääl on sulle paikka, vielä tilaa on!”

Pyhäkoulu eli ”pyhis” on eri-ikäisten lasten ja perheitten toiminnallinen kirkkohetki, jossa hiljennytään, leikitään, lauletaan ja askarrellaan. Lasten kirkkohetki antaa hyviä elämän eväitä omalle kasvulle, turvallisuutta ja toivoa sekä kokemuksen Taivaan Isän rakkaudesta.

Pyhäkoulut kokoontuvat joko sunnuntaisin, arki-iltaisin tai arkiaamun perhepyhäkouluina. Kylillä kokoontuvien pyhäkoulujen ohjaajina toimivat vapaaehtoiset aikuiset ja nuoret. Innokkaaseen pyhäkoulunopettajien joukkoon mahtuu vielä uusia lapsista välittäviä ohjaajia.

Lisätietoja pyhäkouluista antaa lapsityönohjaaja Sirkka Väätäinen. Seurakunta huolehtii opettajien koulutuksesta, perehdyttämisestä ja virkistyksestä.

Lasten kanssa kirkkoon ja ehtoollispöytään

Kotikirkko kutsuu kaiken ikäisiä jumalanpalvelukseen. Pienten kirkkovieraiden kanssa kirkossa oleminen on tullut helpommaksi lasten nurkkauksen myötä. Sydäntalvella jumalanpalvelukset pidetään kirkonkylän kappelilla, siellä lasten käytössä ovat kirkkopussukat, joissa on väritysvihko sekä kynät.

Lähes jokiasessa jumalanpalveluksessa vietetään ehtoollista. Jeesus on lupauksensa mukaan läsnä siunatussa leivässä ja viinissä. Ehtoollispöydässä lapsi voidaan joko siunata tai hän voi nauttia ehtoollisen yhdessä oman aikuisen kanssa silloin kun vanhemmat ja lapsi yhdessä päättävät, että nyt on sopiva aika.

"Elämän leipä on lahja Jeesuksen. Elämän leipä tuo meille siunauksen. Elämän leipä riittää kaikille, Taivaan Isän lapsille" Kirkkomuskari

"Rakas Jeesus siunaa meitä, anna meille enkeleitä." Enkelin tekijä: Helena Leppänen