Pyhäkoulu

Toiminta jatkuu syksyllä 2020

 

”Vielä tilaa on, tartu käteen tääl on sulle paikka, vielä tilaa on!”

Pyhäkoulu eli ”pyhis” on eri-ikäisten lasten ja perheitten toiminnallinen kirkkohetki, jossa hiljennytään, leikitään, lauletaan ja askarrellaan. Lasten kirkkohetki antaa hyviä elämän eväitä omalle kasvulle, turvallisuutta ja toivoa sekä kokemuksen Taivaan Isän rakkaudesta.

Pyhäkoulut kokoontuvat joko sunnuntaisin tai arki-iltaisin. Kylillä kokoontuvien pyhäkoulujen ohjaajina toimivat vapaaehtoiset aikuiset ja nuoret. Innokkaaseen pyhäkoulunopettajien joukkoon mahtuu vielä uusia lapsista välittäviä ohjaajia.

 

Lisätietoja pyhäkouluista antaa Helena Leppänen, p.040 027 20 20 helena.leppanen@evl.fi

Lasten kanssa kirkkoon ja ehtoollispöytään

Kotikirkko kutsuu kaiken ikäisiä jumalanpalvelukseen. Pienten kirkkovieraiden kanssa kirkossa oleminen on tullut helpommaksi lasten nurkkauksen myötä. Sydäntalvella jumalanpalvelukset pidetään kirkonkylän seurakuntakeskuksessa, siellä käytössä on myös lapsia varten oma tila, jossa voi tarpeen tullen piirtää tai leikkiä.

Lähes jokiasessa jumalanpalveluksessa vietetään ehtoollista. Jeesus on lupauksensa mukaan läsnä siunatussa leivässä ja viinissä. Ehtoollispöydässä lapsi voidaan joko siunata tai hän voi nauttia ehtoollisen yhdessä oman aikuisen kanssa silloin kun vanhemmat ja lapsi yhdessä päättävät, että nyt on sopiva aika.

"Elämän leipä on lahja Jeesuksen. Elämän leipä tuo meille siunauksen. Elämän leipä riittää kaikille, Taivaan Isän lapsille" Kirkkomuskari                                

FACEBOOK: Kontiolahden ev.lut. seurakunta Lapset ja perheet

 

Lastenkirkko sivustolla on lapsille suunnattua tekemistä mitä voitte tauon aikana katsoa/tehdä/pelailla. Sieltä löytyy kaikenlaista puuhaa ja valmiita pyhishetkiä. Käykää rohkeasti tutustumassa sivustoon; lastenkirkko.fi

 

 

 


 


"Rakas Jeesus siunaa meitä, anna meille enkeleitä." Enkelin tekijä: Helena Leppänen

"Rakas Jeesus siunaa meitä, anna meille enkeleitä." Enkelin tekijä: Helena Leppänen

 

Ajankohtaista pyhäkouluissa:

Kevätkaudella 2019 "Rauha" teema kulkee punaisena lankana toiminnassamme. Nautimme ympäröivän luonnon kauneudesta, mahdollisuudesta hiljentyä ja haluamme auttaa lapsia huomaamaan miten hyvän tekeminen kaverille lisää tyytyväisyyttä ja levollisuutta sisimmässä sekä koko ryhmässä. Rauhoittumista etsimme myös satuhieronta tuokioista.