Rotinat

ROTINAPERINNE

Rotinoilla on perinteisesti tarkoitettu vastasynnyttäneen luokse vietäviä tuomisia ja lahjoja. Erityisesti ruokatavaroilla ja leipomuksilla pyrittiin tukemaan äidin toipumista ja voimistumista.

Kontiolahden seurakunnassa elää edelleen rotina-perinne! Joukko vapaaehtoisia seurakuntalaisia, äitejä itsekin, tekee rotinakäyntejä, toivottaen näin tervetulleeksi uudet seurakunnan jäset ja tuoden tullessaan mm.pullarinkelin, enkelitaulun ja vauvan töppöset.

Rotinatervehdys voidaan tuoda esimerkiksi muutaman kuukauden kuluttua vauvan syntymästä tai miten perheelle parhaiten sopii.

Jos toivotte rotinavierailua, ottakaa yhteyttä perhetyönohjaaja Virpi Malvalehtoon p. 0400 452570 tai virpi.malvalehto@evl.fi

Rotinaperinne elää Pohjois-Karjalassa.