Perheneuvonta

Kirkon perheneuvonnan tehtävänä on sielunhoidon ja terapeuttisen keskustelun avulla tukea ja auttaa parisuhteen ja perheen ongelmissa sekä elämän kriisitilanteissa.

Perheneuvontaa antaa Perheasiain neuvottelukeskus Joensuussa. Perheasiain neuvottelukeskus on Joensuun evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän ylläpitämä yksikkö. Kustannuksiin osallistuvat myös Joensuun kaupunki sekä ympäristökunnat ja -seurakunnat - myös Kontiolahti. Asiakkaiksi voivat hakeutua kaikki Pohjois-Karjalan maakunnan alueella asuvat ihmiset.

Asiakastyössä selvittelyn kohteena ovat useimmiten parisuhderistiriidat, joista puolisot voivat keskustella perheneuvojan kanssa yhdessä tai erikseen. Keskuksen puoleen voi kääntyä myös yksilö- ja perhekohtaisissa ongelmissa.

Perheasiain keskuksen puoleen voi kääntyä parisuhteen ongelmien lisäksi yksilö- ja perhekohtaisissa vaikeuksissa.