Haudan hoitosopimukseen ei tälle kaudelle enää voi tilata kukkia

Seurakunta ei ole tehnyt uusia hautojen hoitosopimuksia vuodesta 2015 lähtien. Hautojen hoito on siirtynyt uudelle yrittäjälle hoitokaudella 2024.

Hautojen hoitosopimuksista voi olla yhteydessä Tuomo Kinnuseen. Kivityö T. Kinnunen, puh. 050 534 6684, kivityokinnunen@hotmail.fi. Kesäkukkahoidosta tulee sopia hyvissä ajoin ennen hoitokauden alkua.

Hautojen hoitosopimuksiin ei tälle kaudelle ole enää mahdollista tilata kukkia. Jos istutatte kukat itse, yrittäjältä voi tilata haudan hoidon ja kastelusopimuksen.

Tarvitsette haudan hoitoa sopiessanne hautatunnuksen, jota voi tiedustella taloustoimistosta: kontiolahti.taloustoimisto@evl.fi tai puh. 040 761 6508 (ma-to klo 9 - 12)

Hautausmaat ja viheralueet saatetaan kesäkuntoon juhannukseen mennessä

Pahoittelemme, että hautausmaat ja viheralueet eivät voi olla heti lumien sulettua kaikkialla hoidetut. Painuneita hautoja täytetään ja hoidetaan kuntoon kelien salliessa. Roudan sulaminen vaikuttaa hautojen kunnostamiseen.

Takuuaika on kaksi vuotta hautauksen jälkeen. Seurakunta vastaa hautakiven oikaisusta kaksi vuotta hautauksesta, veloituksetta. Lisäksi seurakunta korjaa vahingon, jos se on aiheutunut seurakunnan toiminnasta.

Uusi muistomerkki kannattaa tuoda haudalle aikaisintaan juhannuksen aikaan, roudan sulettua ja kun hauta on kunnostettu. Olisi parempi, jos hautamuistomerkki tuotaisiin haudalle vasta yli vuoden kuluttua hautauksesta, kun hauta on ehtinyt painua.

Hautaoikeuden haltija on vastuussa haudasta, hautakiven oikaisusta ja haudan kukkaistutuksista. Omaisten on huolehdittava haudan jätteiden lajittelusta hautausmaan jätteidenlajitteluohjeen mukaisesti. Lajittelupisteillä on jätteidenlajitteluohjeet.

Kahden vuoden jälkeen ole suoraan yhteydessä urakoitsijaan hautakiven oikaisuasioissa. He tekevät työn, maksua vastaan. Voitte tilata työn esimerkiksi Kiinteistöhuolto Kinnunen p. 050 822 5308, joka laskuttaa teitä tehdystä työstä. Hautakivi on omaisten omaisuutta, sitä voi oikaista itse. Työ tulee tehdä niin, että pohjakiveä oikaistaan. Pohjakiven ja taulukiven väliin ei saa laittaa kiiloja.

Kevät on ollut kylmä, vedet alkaa olla kytketyt kaikille hautausmaille.

Seurakuntamme hallintoelimissä vaikutetaan

Seurakuntalaiset voivat tehdä aloitteita lähettämällä kirjeen tai sähköpostia seurakuntaan kirkkoneuvostolle.

kuva seurakuntakeskuksen kerhohuoneen seinämuraalista

Kirkkoneuvosto käsittelee aloitteet. Aloite voi edetä asiasta riippuen aina kirkolliskokoukseen saakka.

Johtokuntien, kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston pöytäkirjat ovat nähtävillä kokouksen jälkeen 14 - 30 päivää.
Pöytäkirjat ovat nähtävillä nähtävilläoloajan yleisessä tietoverkossa Domus -järjestelmän julkaisusivustolla.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkkovaltuusto on hyväksynyt Kontiolahden seurakunnalle 14.12.2023 hallintosäännönLinkki avautuu uudessa välilehdessä.
Vanhat ohje- ja johtosäännöt kumoutuvat 1.1.2024 alkaen kirkkolain ja kirkkojärjestyksen siirtymäajan päätyttyä 31.12.2023.

Jukka Reinikainen
Jukka Reinikainen
Viikkovapaat: to ja pe

Soile Luukkainen
Soile Luukkainen
talouspäällikkö
Keskuskatu 26
81100 Kontiolahti

Hei, olen Luukkaisen Soile ja työskentelen Kontiolahden seurakunnan talouspäällikkönä (v. 2015 lähtien). Koulutukseltani olen laskentatoimen opisto merkonomi, oikeustradenomi. Olen työskennellyt eri kokoisissa seurakunnissa taloudenhoitajana, nuorisotyönohjaajana, apulaiskanslistina, toimistosihteerinä, kanslistina, ja talouspäällikkönä vuodesta 1997 lähtien. Muitakin töitä listalle mahtuu, olen toiminut puhelin myyjänä, kukkakaupassa asiakaspalvelussa ja uimakoulun opettajana. Talouspäällikön vastuulle seurakunnassa kuuluvat talous, kiinteistöt ja hautausmaat. Talouspäällikkö vastaa asioiden esittelystä kirkkoneuvostolle, poislukien kirkkoherralle kuuluvat hengelliset asiat. Seurakunnan taloutta tulee hoitaa hyvän taloudenhoidon periaatteiden mukaisesti. Näistä periaatteista kerron mielellään lisää, jos asia kiinnostaa!

26.3.2024 08.44