Uutislistaukseen

Hirvirannan leirikeskuksen peruskorjaus alkaa

Kontiolahden kirkkovaltuusto on 13.6.2023 pitämässään kokouksessa hyväksynyt Hirvirannan leirikeskuksen  peruskorjauksen piirustustukset.

 

 

Hirvirannan leirikeskuksen peruskorjaus alkaa syyskuussa 2023  ja sen on tarkoitus valmistua toukokuun 2024 mennessä. Seurakunnan syksyn ja talven leiritoiminta siirretään pääsääntöisesti Vaara-Sportin tiloihin.

Suunnittelun lähtökohtana on ollut ympäristö seikkojen huomioiminen, esteettömyys ja energian käytön tehostaminen. Peruskorjauksen tarpeessa olivat sähkö, LVI ja muut tekniset osat sekä hirsirungon painumiseen liittyvät seikat. 

Leirikeskuksessa työskenteleviä työntekijöitä on kuultu useissa tilaisuuksissa, nuorisolta on saatu ideoita ja näkemyksiä. Kirkkoneuvosto on valinnut rakennustoimikunnan, johon kuuluvat Pekka Kettunen, Mika Tarnanen ja Erkki Voutilainen, kirkkoherra Jukka Reinikainen sekä talouspäällikkö Soile Luukkainen, diakonissa Sanna Mutikainen ja nuoristotyönohjaaja Klaus Tefke.

Suunnittelijoina arkkitehti Osmo Karttunen, Teija Kokko, arkitehtitoimisto OK Arkkitehdit, rakennesuunnittelu; Tomi Rautiainen, A-insinöörit, sähkösuunnittelu; Sami Itkonen ja Tatu Hara, Varpiola Oy ja LVIA suunnittelu; Kari Kareinen ja Markus Määttä, Tekpro Oy.

Peruskorjaukseen on investointien talousarviossa varattu 1,91 miljoonaa euroa.

13.6.2023 19.49