Hyviä joulu-uutisia!

 

Aluksi hyviä uutisia: joulua ei ole peruttu! Joulua vietetään kaikesta huolimatta, vaikka virukset lamaannuttavat maailmaa ja uudet viruskannat pelottavat. Betlehemin kedolla kaksi tuhatta vuotta sitten enkelit ilmoittivat paimenille: ”Älkää pelätkö! Teillä on syntynyt Vapahtaja!” Tämä viesti on tarkoitettu myös sinun ja läheistesi jouluun: älä pelkää, älä vaivu epätoivoon. Kyllä tästäkin selvitään!

Turvapaikka

Tänä jouluna meitä muistutetaan turvaväleistä. Tapaamisia, lomareissuja ja kontakteja tulisi parhaamme mukaan välttää. Se on oikein. Tänään sinua kutsutaan kuitenkin tulemaan lähelle ja turvaan. Betlehemin seimen luokse voi tulla ilman kasvomaskeja ja turvavälejä. Joulun seimi on turvapaikka. Jeesus lapsen luona ei ole vaaraa. Jeesus on ihmismielen turvapaikka. Sielun paras ystävä kutsuu meitä omaan rauhaansa ja lepoon. Kukaan toinen ei voi antaa sielulle sitä rauhaa, minkä Vapahtajamme antaa. Tule turvallisin mielin joulun seimen äärelle.

Eläinkaukalo

Pipliaseuran uudessa digikäännöksessä tuttu jouluseimi on käännetty eläinkaukaloksi. Jeesus on todennäköisesti syntynyt eläinten luolassa, jossa oli myös kivestä kaiverretut syöttökaukalot. Niitä voi löytää edelleenkin Israelissa vaikkapa juuri Betlehemin kedon monista lampaille tarkoitetuista eläinluolista. Kivinen syöttökaukalo on karu, likainen ja kylmän oloinen. Omaa vastasyntynyttä lastani en siihen laittaisi. Miksi Jumala antaa omalle pojalleen moisen kohtelun? Miksi Jumala alentaa itsensä syntyessään maailmaan ihmisen kaltaiseksi? Kun tämän salaisuuden hetkittäin oivaltaa, syntyy nöyrä kiitos ja kunnia Jumalaa kohtaa. Jumala on rakastanut ihmiskuntaa niin paljon, että antoi Jeesuksen tulla yhdeksi meistä ihmisistä. Ensimmäinen jouluyö sai muuttaa historiaa. Se on hyvä uutinen, sillä se antaa elämälle tarkoituksen ja merkityksen. Myös sinun omalle elämälle. Tämä maailma on alusta loppuun Jumalan tahdon alaisuudessa ja tiedossa. Osana tätä luomakuntaa myös sinä olet osana tätä Jumalan iankaikkista suunnitelmaa. Mikään ei ole sattumaa. Olemme tänäkin jouluna osana Jumalan laatimaa pelastussuunnitelmaa. Ole siis turvallisella mielellä!

"Me lapset pienet riennämme nyt Betlehemin seimelle. Valosi, Jeesus, loistaa suo ja jouluriemu meille tuo! Virsi 32:1

Toivotan Sinulle ja läheisillesi siunattua ja turvallista joulun aikaa!

Jukka Reinikainen

kirkkoherra