Kontiolahden seurakunnan ryhmätoiminta ja tilaisuudet on tautitilanteen rajoissa avattu 1.2.2021 alkaen. Ajankohtainen ohjelma päivitetään nettisivuillamme.

Toimintaamme ohjaa AVI:n ohjeistus ja määräys

ALUEHALLINTOVIRASTON RATKAISU JA PERUSTELUT

ALUEHALLINTOVIRASTON RATKAISU JA PERUSTELUT Määräys Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta (liite 1). Määräys on voimassa ajalla 23.2.2021–22.3.2021

 

Kontiolahden seurakunta (päivitetty 20.2.2021)

Kirkollisiin toimituksiin saa Kontiolahden seurakunnassa osallistua 22.3.2021 asti enintään 20 henkeä. Kirkollisiin toimituksiin osallistuville pyydämme vahvaa kasvomaskin käyttöä ja muistutetaan turvaväleistä ja käsihygieniasta. Seurakunnan tiloissa on tarjolla suojamaskeja sekä käsidesiä sitä tarvitseville.

SEKTORIMALLI

Seurakunnassa siirrtytään 21.2.2021 alkaen ns. sektorimalliin kirkon eri jumalanpalvelustiloissa.

Kontiolahden kirkossa on kolme sektoria, johon yhteen sektoriin voidaan ottaa 20 henkilöä. Yhteensä kirkkoon voi jumalanpalvelukseen osallistustua näin ollen 60 seurakuntalaista ja 10 avustajaa (papit ja muu henkilökunta, avustajat) ns. kuorisektori. 

Sektoreille kulku tapahtuu eri kirkon ovista ja ehtoollinen jaetaan alttarilta sektori kerrallaan. Jumalanpalveluksessa käytetään maskeja ja kädet voidaan tulessa desinfioida. Turvavälit (yli 2 metriä pidetään istuttaessa sekä liikkuessa kirkossa). Papit käyttävät ehtoollista jakaessa maskeja ja visiiriä sekä kertakäyttöhanskoja ehtoollista jakaessa. Kolehti kerätään  ovilla kolehtihaaveihin.

Lehmon seurakuntakodilla Lydia-salissa on käytössä yksi sektori eli 20 hengen yleisö. Lisäksi tarvittaessa yläkerran eteistila voidaan penkitää, johon tehdään 2. sektori, johon otetaan 15 henkilöä. Lehmon messut aloitetaan 7.3.2021 alkaen.

Selkie-Mönnin kappeli muodostaa yhden sektorin ja sinne voidaan ottaa yhteensä 20 henkilöä mukaan lukien henkilökunta.

Siunauskappeli muodostaa yhden sektorin, johon voi kokoontua 20 henkilöä. Henkilökuntaa ei lasketa tähän lukuun mukaan.

 

MUUT tilarajoitteet seurakunnan tiloissa

 

Seurakuntakeskus

Iso sali 20 henkilöä

Pieni sali 15 henkilöä

Yhteisötila 10 henkilöä

Hirvirannan leirikeskus, leirivahvuus max 30 henkeä

 

Jumalanpalvelukset kirkosta striimataan jatkossakin aina Kontiolahden seurakunnan Youtube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Kontiolahden seurakunta toimii myös FacebookissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja Instagramissa.

Tiedot verkosta löytyvistä tapahtumista päivitetään suunnitelmiemme edetessä kotisivujemme tapahtumakalenteriin.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakunnan työntekijöihin Linkki avautuu uudessa välilehdessäsaat yhteyden puhelimitse tai sähköpostilla, koski asiasi sitten diakonista apua, keskusteluapua tai jotakin muuta. Haluamme olla tukenasi, vaikka turvallisuutemme vaatiikin nyt sitä, että rajoitamme yhteen kokoontumisia.

 

Lisätietoja: Jukka Reinikainen, kirkkoherra p. 050-3747 723

Uutislistaukseen

Avoimet työpaikat

21.1.2021 16.35

Kontiolahden seurakunta hakee määräaikaisia kausityöntekijöitä kevääksi ja kesäksi 2021 hautausmaiden ja kiinteistöjen ulkoalueiden hoitoon. ks. avoimet työpaikat