Haudan hoitosopimukseen ei tälle kaudelle enää voi tilata kukkia

Seurakunta ei ole tehnyt uusia hautojen hoitosopimuksia vuodesta 2015 lähtien. Hautojen hoito on siirtynyt uudelle yrittäjälle hoitokaudella 2024.

Hautojen hoitosopimuksista voi olla yhteydessä Tuomo Kinnuseen. Kivityö T. Kinnunen, puh. 050 534 6684, kivityokinnunen@hotmail.fi. Kesäkukkahoidosta tulee sopia hyvissä ajoin ennen hoitokauden alkua.

Hautojen hoitosopimuksiin ei tälle kaudelle ole enää mahdollista tilata kukkia. Jos istutatte kukat itse, yrittäjältä voi tilata haudan hoidon ja kastelusopimuksen.

Tarvitsette haudan hoitoa sopiessanne hautatunnuksen, jota voi tiedustella taloustoimistosta: kontiolahti.taloustoimisto@evl.fi tai puh. 040 761 6508 (ma-to klo 9 - 12)

Hautausmaat ja viheralueet saatetaan kesäkuntoon juhannukseen mennessä

Pahoittelemme, että hautausmaat ja viheralueet eivät voi olla heti lumien sulettua kaikkialla hoidetut. Painuneita hautoja täytetään ja hoidetaan kuntoon kelien salliessa. Roudan sulaminen vaikuttaa hautojen kunnostamiseen.

Takuuaika on kaksi vuotta hautauksen jälkeen. Seurakunta vastaa hautakiven oikaisusta kaksi vuotta hautauksesta, veloituksetta. Lisäksi seurakunta korjaa vahingon, jos se on aiheutunut seurakunnan toiminnasta.

Uusi muistomerkki kannattaa tuoda haudalle aikaisintaan juhannuksen aikaan, roudan sulettua ja kun hauta on kunnostettu. Olisi parempi, jos hautamuistomerkki tuotaisiin haudalle vasta yli vuoden kuluttua hautauksesta, kun hauta on ehtinyt painua.

Hautaoikeuden haltija on vastuussa haudasta, hautakiven oikaisusta ja haudan kukkaistutuksista. Omaisten on huolehdittava haudan jätteiden lajittelusta hautausmaan jätteidenlajitteluohjeen mukaisesti. Lajittelupisteillä on jätteidenlajitteluohjeet.

Kahden vuoden jälkeen ole suoraan yhteydessä urakoitsijaan hautakiven oikaisuasioissa. He tekevät työn, maksua vastaan. Voitte tilata työn esimerkiksi Kiinteistöhuolto Kinnunen p. 050 822 5308, joka laskuttaa teitä tehdystä työstä. Hautakivi on omaisten omaisuutta, sitä voi oikaista itse. Työ tulee tehdä niin, että pohjakiveä oikaistaan. Pohjakiven ja taulukiven väliin ei saa laittaa kiiloja.

Kevät on ollut kylmä, vedet alkaa olla kytketyt kaikille hautausmaille.

Rauhankellot soivat Ukrainalle 24.2. klo 12.00

Kontiolahden kirkonkellot soittavat rauhaa symbolisen tuen ilmauksena Ukrainalle hyökkäyssodan syttymisen vuosipäivänä 24.2.2023 kello 12. Ukrainan tarvitsee kaiken mahdollisen avun ja tuen vaikeassa tilanteessa.

Rukoilemme.....

Jumala, Isä. Kaikkien kansojen kuningas.
Me käännymme sinun puoleesi koko Ukrainan kansan puolesta.
Pyydämme sinua pelastamaan heidät, jotka haavoittuvaisina kohtaavat vihollisensa,
jotta he saisivat elää kaikki päivänsä ilman pelkoa, sinun kanssasi.

Näin me saamme pelotta palvella häntä vihollisistamme vapaina,
pyhinä ja vanhurskaina hänen edessään kaikkina elämämme päivinä.
[Luuk. 1:74-75

Kuninkaitten kuningas ja Rauhanruhtinas.
Anna viisautta yli ihmisen järjen ja viisauden,
jotta maailmaan löytyisi oikeudenmukaisemmat, ja rauhaa tavoittelevat tavat ilman väkivaltaa.
Anna viisauden tavoittaa kaikki päätöksentekijät ja auta heitä toiminaan sinun välikappaleinasi
rauhan, sopuisuuden ja armon suhteen.

Mutta ylhäältä tuleva viisaus on puhdasta ja pyhää, ja niin se myös rakentaa rauhaa,
se on lempeää ja sopuisaa, täynnä armahtavaisuutta ja hyviä hedelmiä, se on tasapuolista ja teeskentelemätöntä.
[Jaak. 3:17].

Pyhä Henki.
Rukoilemme Ukrainan kirkon puolesta.
Anna veljien ja sisartemme sodan keskellä olla kaikesta huolimatta armon ja rakkauden kynttilöitä,
jotta he voisivat julistaa hyvää evankeliumia, tietoa sinun valtakunnastasi ja
lohduttaa särkyneitä sydämiä sekä rauhoittaa levottomia mieliä.

Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut.
Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman,
parantamaan ne, joiden mieli on murtunut, julistamaan vangituille vapautusta
ja kahlituille kahleitten kirpoamista,
julistamaan Herran riemuvuotta, päivää, jona Jumalamme antaa palkan.
Hän on lähettänyt minut lohduttamaan kaikkia murheellisia,
[Jes. 61:1-2].

Sinä Jumala hävität sodan, särjet jousen, taitat keihään ja tuhoat kilvet tulessa. (Ps. 46:9)
Nyt me pyydämme sinua armahtamaan ja säästämään ukrainalaisten sekä kaikkien viattomien elämät.
Sido rauha, joka on kaiken kestävä. Auta lopettamaan tämä kriisi.
Sinä, Herra, olet linnamme ja turvemme.
Jumala, sinuun me turvaamme.
Nyt me puhumme, Jeesuksen nimessä sanomme:

»Lakatkaa te huolehtimasta! Tietäkää, että minä olen Jumala,
kaikkia kansoja mahtavampi, korkein koko maailmassa.»
Herra Sebaot on kanssamme, Jaakobin Jumala on turvamme.
[Psalm 46:11-12].

Rauhan ja oikeudenmukaisuuden Jumala,
me rukoilemme tänään Ukrainan kansan puolesta.
Me rukoilemme rauhaa ja aseiden laskua..
Me rukoilemme heidän puolestaan, joita pelottaa huominen,
anna Rauhan Henkesi laskeutua heidän lähelleen,
anna viisauden ja myötätunnon ohjata heidän päätöksiään.
Me rukoilemme kaikkien sinun vaaran ja pelon ympäröivien lastesi puolesta,
kannattele, turvaa ja suojele heitä.
Me rukoilemme sinun, Jeesuksen Kristuksen, Rauhanruhtinaan nimessä,
Aamen.