05.10.2017 | Jari Kainulainen

Hirviranta 2 blogi

Jari: Kiitoksia teille vanhemmat kun olette kasvattaneet näin upeita nuoria!

Raija: Riparilla on joka päivä leirikirkko.

Salla: Olennaista leirikirkossa on virren veisuu.

Moi kaikki innokkaat blogin lukijat!

Jari: Kiitoksia teille vanhemmat, kun olette kasvattaneet näin upeita nuoria. Ihan niin kuin nuoret tsemppaisivat täällä leirillä ja käyttäytyisivät poikkeuksellisen hyvin. Ihan kuin ne kiukuttelut olisivat jääneet suurimmaksi osaksi kotiin, ja me täällä leirillä saamme kohdata nuoret parhaimmillaan, parhaat palat.

Raija: Rippileireillä on joka päivä leirikirkko. Leirikirkossa on liturgi, tekstinlukijat, esirukoilijat ja muut toteuttajat, ja kaikki nämä ovat rippikouluikäisiä nuoria ja heidän isoisiaan. Se on joka vuonna ihme, kuinka taitavia messun toteuttajia he ovat!

Salla: Olennainen osa leirikirkkoa on virren veisuu. Myös virret ovat leiriläisten ja isoisten valitsemia. Alkuleiristä varsinaista virren veisuuta ei vielä oikein kuule, mutta papin kitaran soitto kuulostaa ammattimaiselta.

Jari: Leirillä laulettiin illan päätteeksi aina uusi säkeistö Riparirock-kappaleesta Saku Sammakon sävelellä, jossa kerrattiin päivän tapahtumia, aina illanvietoista leirijumiksiin ja opetustuokioihin. Katsotaanpa, haluaisivatko riparilaiset laulaa sen sitten konfirmaatiossa.

Salla: Kontiolahden nuoret ovat etuoikeutettuja saadessa viettää leiriä Hirvirannassa. Täällä on tilaa pelata eri pelejä ja leikkiä vaikka yhtä aikaa. Alueen laajuus ja puitteet ovat monipuoliset ja monikäyttöiset. Yläpihalla on metsikkö ja pelikentät. Alhaalla rannassa löytyvät lentopallokenttä, nuotioalue sekä keinut.

Salla: Luonnon kauneus ja ainutlaatuisuus puhuttelee nuoria. Se näkyy iltaisin, kun nuoret kokoontuvat katsomaan auringon laskua ja ottamaan ”selfieitä”. Laskevan auringon punertava taivas ja sininen järvi luovat vastavärien kontrastin.

Salla: Harva seurakunta pystyy pitämään itsellään samanlaista leirikeskusta. Kontiolahtelaisten on syytä olla ylpeitä leirikeskuksestaan ja osallistua seurakunnan järjestämiin tapahtumiin leirikeskuksessa. Eräs avoin seurakunnan kesätapahtuma on juhannusjuhla.

Jari: Vietimme metsäkirkkoa ja ehtoollista Salpalinjan juoksuhaudassa. Monille nuorille se oli ensimmäinen ehtoollinen. Uuden rippikoulusuunnitelman mukaisesti Kontiolahdellakin vietetään ehtoollista kirkkoherran luvalla rippikouluissa jo ennen konfirmaatiota. Muutama nuori oli myös osallistunut ehtoolliselle aikaisemminkin vanhempien tai kummien kanssa. Jokainen tajuaa, että kyse on pyhästä asiasta. Muutenhan ehtoollisen salaisuutta ei tyhjentävästi ymmärrä kukaan, miten leipä ja viini ovatkin yhtäkkiä Jeesuksen ruumis ja veri. Salaisuutta ei tarvitse järkeillä. Sen voi vaan kokea.

Salla: Minulle tämä oli ensimmäinen kerta, kun osallistuin ehtoolliselle muualla kuin kirkossa. Kirkko on pyhä paikka. Usein kuulee sanottavan, että erityisesti metsä on pyhä paikka suomalaisille. Ympäristön vaihdos sai tutun ehtoollisen tuntumaan ihan uudelta kokemukselta. Ympäröivät puut ja luonnon äänet yksinkertaistivat ehtoollisen. Tuntui, että kokemukseen ei tarvinnut mitään muuta lisää.

Raija: Rippileirillä on erityisenä ilonaiheena ruokailuhetket. Sali täyttyy iloisesta puheensorinasta ja naurusta. Nuoret keskustelevat vapautuneesti keskenään maittavan ruoan lomassa. Nyt silmäin alla Jeesuksen-virrestä on laulettu lukuisilla eri sävelmillä. Jopa Frontside Ollien sekä Ranskalaisten korkojen sävelmiin kyseinen virsi taipuu. Leirin aikana laulamme virren jopa kymmenellä eri sävelmällä.

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)