05.01.2017 | Raija Timonen

Kirkkovuodessa tammikuu ei ole paaston aikaa

Joulun kiireet ovat jääneet taakse. Jouluruoat on syöty ja suklaakonvehteja on tullut popsittua Vapahtajamme syntymän kunniaksi. ”Meille on syntynyt Vapahtaja. Jee!”  (Ja uutta suklaata ääntä kohti.) Jouluna oli aika juhlia hyvällä omallatunnolla. Sai katsoa televisiota ja syödä hyvin herkkuja unohtamatta.

Vuodenvaihde toi toisenlaiset mainokset ulottuvillemme. Mediassa ei enää puhuta joulusta, vaan kuinka joulun ajan herkuttelut pitäisi saada pois vyötäröltämme. Konvehdit kun tuppaavat kertymään vyötärölle ”pelastusrenkaaksi”. Tammikuu on itsekurin kuukausi. Mainokset tarjoavat erilaisia laihdutusohjelmia ja dieettiruokavalioita. Myös kuntosalit kutsuvat joulusta ruokailun merkeissä nauttineita salille. On tipatonta tammikuuta, kuntokuuria, karkkilakkoa, kesäksi rantakuntoon treenejä… Tammikuussa kuntosalit ovat ihan täynnä ihmisten yrittäessä pitää uudenvuoden lupaustaan ja laihduttaakseen jouluna kertyneet kilot pois.

Olet saattanut tehdä itsellesi uudenvuoden lupauksia. Vaikka ne on tehty itselle, niitä on usein vaikea pitää. Aina tuntuu löytyvän syy langeta. Ei jaksanut, ei voinut, oli niin vaikeaa, että… Vaikeina hetkinä voi tulla hiljentymään messuun. Jos ei omissa voimissaan ole onnistunut itse laadittujen sääntöjen ja rajoitusten kanssa, niin epäonnistuneena, voi istahtaa kirkon penkille ja tuntea kuitenkin kelpaavansa. Jumala näkee meidät sisintämme myöten. Kirkkoon voimme tulla lupaamatta Jumalalle mitään. Voimme tulla kuuntelemaan ja laulamaan virsiä. Mitä niissä virsissä sanotaan? Onko niissä tuomitseva vai armahtava ja rakastava sävy?

Kirkkovuosikalenterin mukaan tammikuu ei ole paaston aikaa. Mikäli siis epäonnistuit tammikuisessa paastolupauksessasi, voit rauhoittaa mieltäsi, ettei silloin kuulukaan paastota. Kirkkovuodessa vasta maaliskuussa alkaa seuraava pääisäistä edeltävä paasto. Silloin voit yrittää uudelleen. Silloin ei tarvitse paastota yksin. Taivaallinen Isä on sinun kanssasi. Voit paaston aikana käydä kirkossa hakemassa voimaa korkeammalta taholta. Meillä on lupa elää kirkkovuoden mukaan eikä seurata sitä mitä trendit tai mainostajat tarjoavat.

Tammikuussa kirkoissa puhutaan kasteen lahjasta, Kuinka Jeesus ilmaisi ensimmäisen kerran Jumalallisen voimansa, Jeesus herättää uskon sekä Jeesus auttaa hädässä. Koko tammikuun aiheena ei ole mitään tuomiotekstiä, vaan nimenomaan tammikuu on oikein mukavaa aikaa käydä kirkossa. Voit kuulla sanomaa rakkaudesta ja armosta. Armo tarkoittaa ansiotonta rakkautta minun osakseni. Voit osallistua ehtoolliselle.

Hiljennä media ja mainonnan painostus. Tule elämään kirkkovuotta ja voit kokea erilaisen paaston. Maaliskuussa, paastonajalla, voit lukea Raamattua. Raamattu on kirja, jota ei kannata alkaa lukea Vanhan testamentin alusta. Silloin on suuri riski luovuttaa. Vanhan testamentin tekstiä on vaikea ymmärtää. Raamatun lukeminen kannattaa aloittaa Johanneksen evankeliumista. Siinä on syvällistä ja koskettavaa sanomaa. Johanneksen evankeliumista löytyy rippikoululaisten ulkoläksy, joka on erittäin keskeinen. Se on Joh. 3:16.

Jos koko Raamatun ja evankeliumin läpi lukeminen tuntuu vaikealta, niin etsipä Raamatusta tämä Joh. 3:16. Lue vain tämä kohta. Kokeilepa, ettet etsi sitä netistä, vaan otat käteesi tuon maailman luetuimman kirjan. Ei siinä puhuta tammikuun laihduttamisesta tai rantakunnosta mitään. Siinä puhutaan meidän iankaikkisesta elämästä. Oikein siunattua ja vapauttavaa tammikuuta.

Kommentit:

27.01.2017 10:51 |
Tip top stfuf. I'll expect more now.
29.01.2017 15:16 |
I told my grthomdaner how you helped. She said, "bake them a cake!"
29.01.2017 21:51 |
Last one to utzliie this is a rotten egg! http://mepqsjcpile.com [url=http://wmcijwnuji.com]wmcijwnuji[/url] [link=http://qjmrgxp.com]qjmrgxp[/link]

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)