17.01.2016 | Raija Timonen

Nuorta väkeä seurakuntatalolla

Rippikoululaisten iloinen ja energinen läsnäolo on täyttänyt seurakuntatalon. Nuoret tulevat tammikuussa ryhmäkohtaiseen opetusiltapäivään heti koulun jälkeen.

Kolmantena adventtina kirkko täyttyi rippikoulunsa aloittavista nuorista ja heidän läheisistään. Rippikoululaiset saivat mukaansa riparipassin ja heidän kotiväkensä rippikoululaisen vanhemmille tarkoitetun vihkosen. Näitä sitten kotona varmasti tutkittiin tarkemmin ja suurella mielenkiinnolla. Vanhempia kannustettiin osallistumaan messuun nuoren käydessä ”passimerkintää” hakemassa.

Talvikaudella kirkon ollessa kiinni seurakuntatalo on täynnä elämää. Nuoret saapuvat suoraan koulusta rippikoulujen opetusiltapäiviin. Emännät kattavat kauniisti välipalan ja nuoret kokoontuvat pöytien ääreen syömään. Iloinen puheensorina täyttää tilat. Välipalan jälkeen on yhteinen hartaushetki ja sen jälkeen katsotaan, ketä on paikalla. Nuoret saavat hyvää opetusta talon motivoituneilta työntekijöiltä. Virsikirjan tai nuorten seurakunnan veisujen laulut tuntuvat alussa sellaisilta, ettei niitä heti oikein uskalla tai osaa laulaa. Tämä seikka korjaantuu kyllä leirin aikana ja nuorten seurakunnan veisuista tulee läheisiä ja rakkaita.

Talon ollessa täynnä nuorta väkeä tulee mieleeni Jeesuksen sanomat sanat: … älkää estäkö tulemasta minun luokseni. Heidän kaltaisensa on taivasten valtakunta. Tässä Raamatun jakeessa Jeesus viittaa lapsiin. Rippikoulunsa aikana nuorilla on oiva tilaisuus kuulla heidän Vapahtajastaan. Nuoret oppivat armollisesta Jumalasta. Kunpa me rippikoulujen opettajat saisimme opetettua nuorelle, että Jumalalla on hyvä suunnitelma jokaisen nuoren varalle.

- Raija Timonen, nuorisotyönohjaaja

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)