Seurakuntamme hallintoelimissä vaikutetaan

Seurakuntalaiset voivat tehdä aloitteita lähettämällä kirjeen tai sähköpostia seurakuntaan kirkkoneuvostolle. Kirkkoneuvosto käsittelee aloitteet. Aloite voi edetä asiasta riippuen aina kirkolliskokoukseen saakka.

Seurakuntalaiset äänestävät kirkkovaltuustoon valittavat henkilöt  joka neljäs vuosi.  Nykyiseen Kontiolahden seurakunnan kirkkovaltuustoon kuuluu 27 jäsentä. Nyt toimivan valtuuston toimikausi on 2019 - 2022. Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään syksyllä 2022.

Seurakuntamme hallintoa ovat kirkkovaltuusto ja -neuvosto sekä työalakohtaiset johtokunnat, joita seurakunnassamme on yhteensä neljä; diakonian johtokunta, kasvatuksen johtokunta, lähetystyön johtokunta ja jumalanpaveluselämän ja musiikkityön johtokunta.

Kirkkovaltuusto päättää seurakunnan veroprosentin, hyväksyy talous- ja toimintasuunnitelman, vahvistaa tilinpäätöksen, perustaa virat  ja tekee rakentamispäätökset.

Kirkkovaltuusto kokoontuu keskimäärin neljä kertaa vuodessa.

Neuvosto ja johtokunnat
Kirkkovaltuusto on valinnut  jäsenet kirkkoneuvostoon ja työalojen johtokuntiin.

Kirkkoneuvosto päättää seurakunnan varsinaisesta toimesta ja tekee ehdotukset kirkkovaltuuston päätettäväksi.

Johtokunnat osallistuvat käytännön toiminnan suunnitteluun yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa.

• Seurakunnan hinnasto, tilavuokrat 1.1.2017 alkaen (117 kb) »
• Seurakunannan hinnasto, hautapaikat 1.1.2017 alkaen (29 kb) »
• Seurakunnan hinnasto hautauspalvelut 1.1.2017 alkaen (121 kb) »