Hengellisiä harjoituksia

Kirkkomme elää paastonaikaa. Paaston tarkoitus on kääntää katseemme kohti Jumalaa. Arjen keskellä olemme usein hengellisesti velttoja emmekä anna aikaa jumalasuhteen hoitamiseen. Paastonaika on yhteinen ryhtiliike kääntyä Jumalan puoleen. Paastonaika kutsuu tekemään hengellisiä harjoituksia.

Kirkkomme hengellisiä harjoituksia ovat rippi - synninpäästö ja synnintunnustus. Kirkon papilta voi pyytää yksityistä rippiä, jossa keskustellen tunnustetaan omat laiminlyönnit ja rikkeet. Raamatunluku arjessä on usein vaivan takana. Paastonaikana voi tarttua seurakunnan yhteiseen lukutavoitteeseen ( kts.. Ajankohtaista -palsta). Messussa ja ehtoollisella käynti on yhteyden harjoittamista muiden kristittyjen kanssa. Yksin ei tarvitse jaksaa. Kirkon usko kantaa meitä. Hengellisten harjoitusten tarkoitus on vahvistaa uskoamme.